Bransjestandard Hest: Første kurs unnagjort

Ta en titt på disse- de representerer de første norske hestebedriftene som har tatt steget mot å bli godkjent i Bransjestandard Hest. Et innpass her betyr at bedriften signaliserer at ansatte, kunder og hester blir godt tatt vare på. 

Fra den første samlingen på Starum mandag kveld. Foto: Øystein Bakken
Skrevet av Kari Hustad,  18.11.2014

Mandag kveld møtte de første bedriftslederne opp på Starum for å delta på det aller første kurset om Bransjestandard Hest. I samarbeid med Matmerk har NHS utarbeidet et opplegg som skal gjøre det enklere for hestebedrifter å følge lover og regler som gjelder- til beste for ansatte, kunder, hester- og for bedriften selv.

Kursdeltakerne som møtte opp på Starum i går kveld fikk en gjennomgang fra prosjektleder Øystein Bakken fra NHS og fra Thor Gunnar Mathisen og Torgeir Svalesen som begge har sittet i prosjektgruppen. Stikkord for gjennomgangen var HMS- helse, miljø og sikkerhet. Dessuten hadde en representant fra Gjensidige Forsikring en gjennomgang av rabattordninger som de godkjente bedriftene kan nyte godt av.

Resten av arbeidet som kursdeltakerne må gjøre vil foregå på nett. Deltakerne kommer både fra rideskoler og travtrenerstaller, og de holder til i ulike deler av landet.
Den første søknaden om godkjenning har allerede kommet, røper prosjektleder Øystein Bakken ved NHS.

Les mer om Bransjestandard Hest her.

Skilt Bransjestandard Hest