Hesteseminar på Stortinget

Heste-Norge skal presentere seg selv under et halvdagsseminar på Stortinget den 28.oktober. Det er Frps fraksjon i næringskomiteen som inviterer, og landbruksminister Sylvi Listhaug åpner seminaret før representanter fra flere organisasjoner slipper til. 

Foto: Kjersti Nerbråten
Skrevet av Kari Hustad,  09.10.2014

Gjennom et nesten fire timers seminar skal fem av hestesportens organisasjoner presentere status og utfordringer for det politiske miljøet. De fem er, foruten Norsk Hestesenter, Norsk Rikstoto, Det Norske Travselskap, Norges Rytterforbund og Norsk Jockeyklub.

Bakgrunnen for seminaret med tema Hesten i Norge er at Det Norske Travselskap i lengre tid har hatt en dialog med det politiske miljøet på Stortinget. Helen Syvertsen fra Syvertsen Consult har arbeidet på oppdrag for DNT, og hun skulle i utgangspunktet se på avgiftssystemet i forbindelse med grensepassering av hest. Det førte til en økende interesse blant politikere for å få vite mer om hvor heste-Norge står, noe som til slutt endte opp med en invitasjon fra næringskomiteen om å arrangere et seminar om hestens posisjon i Norge i dag.

Samtlige organisasjoner ser fram til å presentere og diskutere hestesport og hestenæring med politikere og rådgivere med landbruksministeren, statssekretær i Finansdepartementet og næringskomiteen i spissen.