Hovpleie-kurs med engasjerte deltakere

Denne helga har 11 hesteeiere vært på hovpleiekurs i smia på NHS. Engasjementet var på topp, og mange ønsket å komme tilbake på nye kurs neste år. Det blir nye hovpleiekurs på Starum i februar og oktober i 2015. 

Skrevet av Kari Hustad,  06.10.2014

Deltakerne på helgas kurs kom både fra Lindesnes og Trøndelag, og hestebakgrunnen var ulik. Noen drev med distanseritt, andre med trav, andre igjen med western. Men interessen for hestehovens ve og vel har de felles. Gjennom både teori og praksis holdt de på gjennom hele helga, og hovslagerinstruktør Jan Hagengen forteller at kursdeltakerne bare såvidt tok seg tid til å spise- så ivrige var de. 
- De fikk bl.a. jobbe med såkalte daubein for at de skulle bli kjent med hovens oppbygging. Anatomi, beinstillinger, hovsykdommer, mønstring, hovens miljø og diverse skotyper var tema som ble berørt. I tillegg fikk de lære hvordan de fester ei sko i nødens stund slik at hesten kan brukes til hovslageren kommer, forteller Jan Hagengen.

Er du interessert i å delta på NHS' populære hovpleiekurs for hesteeiere? Kurskatalogen for 2015 er nå under produskjon. Neste år vil det bli muligheter 14.-15.februar og 10.-11.oktober. Hele kurskatalogen skal etter planen være ferdig til 18.oktober, så følg med!