Travtrenerne forblir i sporten etter utdanning

NHS har laget en statistikk for å få oversikt over hvor det blir av travtrenerne etter at de har tatt utdanningen sin. 47 av de 66 som har tatt utdanningen mellom 2007 og 2013  jobber profesjonelt innen travsporten i dag.

Travtrenerkullet fra NHS i 2010. 8 av dem har i dag profftrener A-.lisens, 1 er stallansatt og 1 har amatørlisens. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  16.10.2014

Det var positive tall som ble lagt fram for utdanningsrådet på NHS som hadde møte tidligere denne uka. En statistikk som tar for seg studentene ved travtrenerutdanningen i perioden 2007 til 2013 viser at det store flertallet fremdeles jobber i travsporten i dag. Av de 47 som jobber profesjonelt innen sporten, har 31 profftrener A-lisens, mens 16 er stallansatt. Kun 2 av de 66 er ikke registrert med noen form for lisens i DNTs system pr oktober 2014. 17 personer har amatørlisens, der 1 er registrert som B-trener som betyr at man har rett til å trene inntil 2 hester som eies av andre.

- Det er gledelig å kunne slå fast at svært mange av studentene våre forblir i travsporten etter endt utdanning, og at det store flertallet av dem jobber profesjonelt enten med egen trenerstall eller som stallansatt, sier rektor Arne Amlien ved NHS.

- Dette er en statistikk som vi har etterspurt, og der vi finner interessante resultater. Den viser også at travtrenerutdanningen er et viktig verktøy for å få inn nye aktører i sporten  og at de forblir i travsporten, sier organisasjonssjef Tore Kristiansen i DNT som også sitter i utdanningsrådet ved NHS. 

 Statistikk travtrenere pr okt 2014