Lannem Silje gjorde rent bord på Dyrskun

Norges største kaldblodsprofil Lannem Silje gjestet Dyrskun i helga. Hoppa som har tjent 4 mill i en alder av bare 4 år imponerte også utstillingsdommerne som leverte ut hvit sløyfe. Men Silje var på langt nær den eneste hoppa som fikk 1.premie på utstillingen. 

Lannem Silje fortsetter å imponere- også utenfor travbanen. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  14.09.2014

Hele sju hopper kunne dra hjem med 1.premie på den kvalitetsfylte hoppe-og vallakutstillingen i Seljord 13.september. Årets doble Derbyvinner Lannem Silje fikk mye heder og ære- hun fikk selv 1.premie, og ble tildelt årets Dyrskupris. Søsteren Lannem Sølvi var også på plass, og hun fikk også sin 1.premie. Mor til dem begge, Lannem Sjura, er ikke lengre i live, men ble den første hoppa som post mortem fikk premiegraden Jarhs Independent Diva og Tyngwdwn SionedElite for sin nedarving. Lannem Sjura fikk 10 avkom som alle kom til start. Fem av de seks som  lever i dag var på plass på Dyrskun.To av avkommene var meldt for individbedømming - og Ola Skrugstad opplevde å få 1.premie både for Lannem Silje og hennes søster Lannem Sølvi.


1.premiedrysset fortsatte
En annen som som hadde en stor dag på Dyrskun var Ole Kristian Jahr Indresæter. Han oppnådde 1.premie på begge sine welsh-hopper Jahrs Independent Diva (sec A) og Tyngdwndwn Sioned (sec C).

Urd 1 premie og Dagens Hest

 Dagens hest velges ut blant alle hester som blir stilt som nr I i kvalitet. Dette er en "missekonkurranse" mellom alle raser der oppnådde poeng ikke teller. Her var det kaldblodshoppa Urd (en av de sju hoppene som oppnådde 1.premie) som ble valgt av til Dagens Hest.
Hele 32 000 personer besøkte Dyrskun på lørdag.

Resultatliste hoppe-og vallakutstillingen

Alle dommerkort hoppe- og vallakutstillingen