Besøk fra verdens nordligste naturbrukskole

NHS hadde nylig trivelig besøk fra  Tana videregående skole. Elever fra naturbruk, både med og uten hesteinteresse, var nysgjerrige på hvordan det så ut på Starum.

I smia viste hovslagerlærling Audhild Grov varmskoing. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  21.04.2015

Elevene fra Tana hadde tatt den lange turen sørover for å få med seg besøk ved ulike institusjoner. Tana videregående skole er verdens nordligste naturbrukskole, og her satses det også på hest. Unghest og drektig avlshoppe av nordlandshest/lyngshest og fjordhest sTana vgs i smia på Starumtår blant annet på stallen, og blant elevene er det flere som  ønsker å satse på en videre utdanning innen bransjen.

Derfor var det nyttig å ta turen innom  smia, travtrenerstallen, ridehuset og salmakerloftet. På sistnevnte sted var det full aktivitet denne dagen i forbindelse med at Pelles salmakerlag hadde årsmøte og innlagt kurs i fletting av pisk. Eleven fikk derfor et lite foredrag i hvordan man fletter med lær, og hvor solid sluttresultatet blir.Varmskoing i smia på Starum

Tana-elevene fikk videre besøke smia der hovslagerlærling Audhild Grov drev med varmskoing av sin egen nyinnkjøpte fjordhest. Her kom  det fram  at en avelevene ønsker å satse på hovslagerfaget.
I ridehuset var ridelærerII-studentene midt i en sprangleksjon, og i travtrenerstallen var første pulje ferdigtrent og hestene var i ferd med å bli fôret da besøkslevene stakk innom..


Ønsker din skoleklasse å besøke Norsk Hestesenter?
Ta kontakt på tlf 61 16 55 00 eller send oss en epost på nhest@nhest.no !