Lavvo på Starum

Til sommeren står et nytt lokale  ferdig på Starum. Da har Vestoppland dølahestlag ved hjelp av pengebidrag og egeninnsats reist en lavvo som de både skal bruke ved egne aktiviteter og tilby andre å leie. Rundt 60 personer får plass der inne, så lavvoen er av det romslige slaget.  

Et bytt byggverk reiser seg på Starum i regi dølahestfolket. Foto: Irene Skaugerud
Skrevet av Kari Hustad,  14.04.2015

Lavvo-dugnad på Starum

Vestoppland dølahestlag har fått 30 000 kr fra Sparebankstiftelsen til å bygge lavvoen, og har i tillegg tjent 30 000 kr på dugnadsjobbing. Da spørsmålet kom om å få sette opp lavvoen på Starum, så NHS positivt på det.
Både firmaer og privatpersoner stiller opp og bidrar med sponsing, gode rabatter på materialer og annen støtte. Sist helg var det stor byggeaktivitet da medlemmer fra lokallaget dro til med dugnad. 

- Lavvoen skal etter planen stå ferdig til 1 juni. Lavvoen skal brukes av Vestoppland dølahestlag til diverse samlinger, kurs og møter, og alle lagets medlemmer vil få tilgang på å låne denne gratis.
Lavvoen vil også være mulig for andre å leie til en rimelig penge, så sant den er ledig, forteller Irene Skaugerud som er leder for lokallaget.