Stilfull hingstekåring på Lefdal

Nylig var det kåring for hingster av norsk varmblod, ponniraser og spesialraser på Lefdal i Vestfold. Utstillingen var et samarbeid mellom Norsk Varmblod, Norsk Ponniavlsforening og Norsk Hestesenter. Fra NHS bidro både ansatte og studenter.

Cartoon Hedegaard, en schweres warmblut, fikk dommerne til å ta fram superlativene og den gjeveste hvite 1.premiesløyfen. Foto: Sofia Mikkelsen
Skrevet av Kari Hustad,  17.04.2015

Det er nye tider for kåring av hingster i Norge i og med at kåringsbestemmelsen er borte fra det nasjonale lovverket. På Lefdal var det derfor et nytt samarbeidsprosjekt mellom Norsk Varmblod, Norsk Ponniavlsforening og Norsk Hestesenter der man hadde forent ressursene for å skape et flott arrangemenet til glede for deltakerne og publikum. Med en rekke ulike raser representert på samme sted var utstillingen også et velegnet sted til å se, lære og knytte kontakter på tvers av miljøer.
En rekke flotte hingster viste seg fram, og følgende raser var reprsesentert: gypsy cob, anglo araber, schweres warmblut, pinto, shagya araber, new forest, welsh sec A/B/C/D, gotlandsruss, shetland og varmblods ridehest.
Her finner du resultatene for
varmbods ridehest

ponnirasene

dommerkortene for spesialrasene finner du herAlfas Olympus

RidelærerII-studentene fra NHS var blant de mange frivillige som deltok. Studentene våre arbeidet med løsvisning og løshopping av de norske varmblodshingstene. Dessuten var det flott å se at vinneren i 4 års sprang Elitefinalen der unghingstene viste seg fram under rytter ble Alf Ketil Andresens Alfas Olympus. Den lekre skimmelen er ridd inn av vår dressurinstruktør Terese Johansen. Hun var selv på plass for å lede ridelærerstudentene, og  kunne kontstatere at fireåringen fikk dommerbeskrivelsen «funksjonell, god spranghest med meget god ridbarhet.»