NM for nordlandshest/lyngshest på Starum

23 ekvipasjer fra ulike deler av landet skal møtes til dyst på Starum i helga når NM for nordlandshest/lyngshest går av stabelen.

Bjørke Burre er en av deltakerne under årets NM for nordlandshest/lyngshest. Her får han 3.premie under et sprangstevne nylig på Hønefoss. Foto: privat
Skrevet av Kari Hustad,  06.08.2015

Klokka 12 fredag 7.august er det offisiell åpning av årets norgesmesterskap for nordlandshest/lyngshest, og det markerer også starten for en rekke øvelser som ruller og går i helga. De 23 deltakerne skal tilsammen gjøre 92 starter. De fleste tobeinte er ryttere, men for å kunne konkurrere om sammenlagtseieren må ekvipasjen ha deltatt i både en kjøre-og rideøvelse, forteller Jenny Gulbrandsen som er blant de ansvarlige for arrangementet. Grunnen til det er at det er viktig å vise at nordlandshest/lyngshesten er en allsidig rase som egner seg både i ridning og kjøring.

Blant øvelsene finner vi derfor dressurridning, presisjonskjøring, sprangridning og travløp, og det blir selvsagt skeid- en egen konkurranse som de nasjonale hesterasene har utviklet spesielt. Øvelsene pågår hele helga fram til premieutdelingene som skjer søndag kl.15.00.
Og premier blir det i stort monn, kan Jenny Gulbrandsen fortelle. Sponsorene vil gjerne bidra når det er mesterskap for den minste av de nasjonale hesterasene.
- Ja, det har vært fantastisk mye godvilje der ute. Nå har vi samlet sammen premier til en verdi rundt 20 000 kr som vi gleder oss til å dele ut.

Her kan du lese programmet for helgas NM på Starum.

Jenny har selv tenkt å delta med sin egen nordlandshest/lyngshest mellom arrangørforpliktelsene også. Hennes 7 år gamle kåra hingst Bjørke Burre varsler storform, og tok en fin tredjepremie under et sprangstevne på Hønefoss 2.august, og det i konkurranse mot de større varmblodige spranghestene.