Oppdragsskjøring med Starums dølahester

I ettermiddag har stallmester Øystein Bakken vært på kjøreoppdrag med Furu Svarten og Olstad Blesen. Passasjerene var beboere på Starum transittmottak.

Vel blåst! Furu Svarten og Øystein Bakken etter dagens kjøreoppdrag. Foito: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  11.12.2015

I sommer ble det det etablert transittmottak på det tidligere HMS-sentret på Starum. Mellom 40 og 60 unge asylsøkere bor her i en kortere periode. Mottaket ønsket å gi dem et avbrekk i hverdagen, og dermed fikk de være med på kjøretur i ettermiddag med kusk Øystein Bakken og våre to dølahester Furu Svarten og Olstad Blesen. Oppdragskjøring på Starum. Foto: Janne Dalby

- Det var fint å ha to rolige hester, for flere av passasjerene var både engasjerte og livlige, sier Øystein som fikk inntrykk av at hesteskyssen var et svært populært innslag. Noen fikk prøve å holde tømmene til de to hestene, mens andre ønsket mer action.

- Enkelte hadde nok sett westernfilmer på tv og ønsket en tur i vill galopp. Men vi holdt oss til skritt og trav, vi, forteller Øystein. Både Svarten, Blesen og Øystein ble hyppig fotografert både før, under og etter kjøreturene. Noen hadde til og med lært seg de norske ordene "Fin hest".
I morgen skal Svarten og Blesen på et nytt kjøreoppdrag, denne gangen med barneskoleelever.