Travtrenerstudent satte ny seiersrekord

Dag Sveinung Dalen er en hyppig kusk å se i løpsbanen. I helga satte han ny personlig seiersrekord.

Dag-Sveinung Dalen hadde en god dag på jobb i helga. Hele 5 hester klarte han å styre først i mål på Harstad travpark 12.desember. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  14.12.2015

Travtrenerstudent Dag Sveinung Dalen er med sine 25 år en ung kusk. Likevel har han kjørt inn over 12 millioner kroner til glade hesteeiere siden han startet sin karriere i 2006. Bare i år har det blitt 66 seire på 705 starter. Men det spørs om ikke løpsdagen på Harstad travpark 12.desember 2015 vil bli stående som en helt spesiell dag i Dag-Sveinungs minne.
Da var han nemlig først i mål hele fem ganger- og det er personlig rekord. 

- Det er nok en rekord som ikke alle kusker får oppleve. Jeg snakket med Vidar Hop i går som er en av Norges mestvinnende kusker. Vidar har holdt på siden 1983, og har pr i dag 3626 seire. Han har en gang i løpet av sin karriere opplevd å seire 5 ganger på en løpsdag, og det var for et par år siden, forteller Dag-Sveinung, som selv ikke hadde kalkuert med å bli dagens mann på Harstad Travpark.
- Blant dem jeg vant med var det kun en jeg hadde seiersambisjoner med, og det var Red November. De andre hestene var bedre enn det både jeg og spillerne trodde på forhånd.
Dag Sveinung har kjørt på Harstad travpark de siste 5 åra, og har dermed opparbeidet seg en god kundekrets.
- Jeg får kjøre mange gode hester, og det gjør sitt til at jeg kan tillate meg en mer  offensiv kjørestil der enn på banene lengre sør, sier Dag-Sveinung som i dag har brukt dagen på Starum til å trene hest på travtrenerstallen.