B-trenerkurs avsluttet på Starum

Denne uka har 13 over middels travinteresserte oppholdt seg på NHS for å lære mer om travsport- både teoretisk og praktisk. Målet for dem er å kunne trene inntil 2 hester for andre.  

B-trenerkurset samlet 13 deltakere som alle har ambisjoner om å gjøre en innsats for å skape bedre løpshester i travsporten. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  27.02.2015

B-trenerkurset arrangeres i samarbeid med DNT, og hensikten er at kurset skal resultere i at travet har dyktige folk som kan bistå hesteeiere som trenger hjelp til å trene hesten sin. Gjennom fem dager har gruppa trent hest, jobbet i stallen og hatt foredrag innen tema som treningsprinsipper, gjennomgang av utstyr og hjelpemidler, skoing/balansering, hestens helse og sykdommer, fôring og stallrutiner. DNTs reglement samt etikk har også stått på agendaen.
det har også blitt tid til utveksling av erfaringer og diskusjoner med stort engasjement. 

Med bestått prøve på kurset kan de søke profftrenerB-lisens hos DNT. Med denne lisensen kan de ta inntil 2 hester i trening.  DNt håper også at kurset kan fungere som en rekruttering til travtreneryrket.
Deltakerne på kurset er: (Fra v på bildet)
Lage Rosten, Mari-Anne Fiane Støylen, Ken Arve Olsen, Ingvild Seljord, Kathrine Strand, Mattis Ailu Eira Meløy, Øystein Eithun, Stine Imingen, Fredrik Solberg, Frode Horstad, Vegard Lundstrøm Wolden, Kristian Solbakken og Line Knutsen