Bonustur til Paris

De trodde de skulle være 6 uker i praksis i Sverige, men nå reiser de til Paris. Travtrenerstudentene Johan og Ann Kristin får dermed med seg et av travsportens største løp: Prix d'Amerique som kjøres på søndag.

Ann-Kristin Rasmussen trives med praksis i Sverige, og tar en snartur til Paris i helgen. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  21.01.2015

Halvparten av travtrenerstudentene på NHS er for tida ute i praksis på en proffstall. Johan Eriksen og Ann-Kristin Rasmussen er for tida hos Jörgen Westholm i Sala i Sverige. Her finnes det gode treningsmuligheter med bl.a.rakbane på 1700 meter og kjørebane under tak. 80 hester står på treningslista, og de to studentene har fått egne passhester.Stall Westholm Ann-Kristin forteller at en av dem hun nå kjører er halvmillionæren Eldvinn, en kaldblodstraver som på fredag skal prøve å kvalifisere seg til vinterens kaldblodsløp i Paris. Men kvalifiseringsløpet får ikke Ann-Kristin oppleve, for da er hun selv på plass i Frankrikes hovedstad sammen med studentkompis Johan.
- Vi reiser nedover til Paris i dag (onsdag) og skal bo på det berømte treningssentret Grosbois som har plass til 1500 hester, forteller Ann-Kristin. 
Hvorfor det ble akkurat de to Starumsstudentene som fikk bli med til Frankrike sammen med Jörgen skyldes at de har jobbet ekstra godt på stallen, så sjefen sjøl ville gjerne gi dem en ekstra påskjønnelse.
På Grosbois disponerer Jörgen Westholm en del bokser slik at hester i hans trening også kan stå på hans franske filial. For de to travtrenerspirene er det ekstra artig å reise til Paris akkurat nå, siden storløpet Prix d'Amerique kjøres på Vincennes-banen på søndag. Løpet kalles verdens tøffeste travløp, og er en stor festdag på banen med stor sport og smekkfulle tribuner. Verken Johan eller Ann-Kristin har vært i Frankrike før, så turen blir en ekstra erfaring å ta med seg.