Puls og lactatkurs på Bjerke i januar

Du har ennå sjansen til å melde deg på kurset 24.-25.januar der du lærer deg  å bruke pulsmåler og gjøre lactatmålinger. Ta gjerne med hesten din på kurset!

Morten Antonsen og Gunnar Gjerstad inviterer til puls-og lactatkurs 24.-25.januar. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  05.01.2015

Hvor tøft kan du trene hesten? Dette er et helgekurs særlig egnet for deg som driver med travsport eller feltritt. På et to dagers kurs lærer du hvordan du finner terskelen for melkesyre (lactat), og hvordan dette kan brukes til å finne riktig treningsnivå. Målet med å finne riktig treningsnivå er å forbedre hestens utholdenhet og hindre skader. Kurset inneholder både teori og praksis. En erfaren veterinær demonstrerer blodprøvetaking og informerer om hvilke regler som gjelder for perforering av hestens hud. Det blir demonstrasjon av pulsutstyr og lactatmåler der kursdeltakerne får øve seg praktisk. Vi tester med hester i intervallbakke – både varme og kalde. Her blir det tid til både spørsmål og diskusjon underveis. Ta gjerne med din egen hest på kurset! (Max 6-8 hester pr.kurs)
I år samarbeider vi med Rikstotoklinikken på Bjerke travbane, og tilbyr derfor et kurs her i klinikkens lokaler. Tilreisende hester oppstalles på banens gjestestaller. Merk at kurset på Bjerke ikke inkluderer overnatting.
.

Kursdato Bjerke:  24.-25.januar
Kursdato Starum: 29.-30.august 

Kursledere:  Morten Antonsen og Gunnar Gjerstad

Priser:            
Uten hest på NHS:    kr 2300       Inkl. alle måltider og overnatting
Med hest på NHS:     kr 2650       Inkl. oppstalling/fôr, alle måltider og overnatting
Uten hest på Bjerke: kr 1600       Inkl lunsj
Med hest på Bjerke:  kr 2000       Inkl lunsj og oppstalling (ikke fôr)

MELD DEG PÅ HER!