Nytt ridehus tar form

På tross av sommerferie- på Norsk Hestesenter er det full aktivitet på byggesida. Ovenfor det største ridehuset tar et nytt og mye større ridehus form. Håpet er at det skal kunne tas i bruk før jul.

Driftsleder Øystein Lundby følger med på fundamenteringen. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  10.07.2015

I dag har biler med flytende betong kjørt til og fra Starum for å støpe fundamentene. Nå ser man omrisset av det ruvende bygget som vil bli blant Totens største når det står ferdig. Utvendige mål for ridehuset blir 29X80 meter, mens ridehuset innvendig vil bli på 25X70 meter i tillegg til tribuneplass for 200 personer samt kantine. Nytt ridehus-juli 2015
Det nye ridehuset har en kostnadsramme på ca 20 millioner kroner.
Takket være at grunnen på Starum inneholder mye flussberg kan dette brukes som masse under deler av bygget. Den samme massen har også vært brukt til å bygge ut flere luftegårder i tilknytning til travstallen.
-Vi har trolig spart flere hundre tusen kroner på at vi dermed slipper å kjøpe denne massen utenfra, opplyser driftsleder Øystein Lundby ved NHS. 
For øyeblikket støpes det nå fundamenter som skal bearbeides videre over helga. 

Når ridehuset forhåpentligvis kan tas i bruk på slutten av året, vil NHS kunne tilby bedre publikumsfasiliteter og et nytt ridehus til glede både for hester og ryttere. En ny kantine er også tiltrengt. Vi gleder oss!