Etternølere: Plasser ledige for hopper til Sikkilsdalen og Bekkelegeret

Det er nå en plass ledig både hos Björkhagens Modig og Svantesvold Sølve i Sikkilsdalen mens det er flere plasser ledige hos Heirums Borken i Bekkelegeret og kaldblodstraveren Gonagas som går i Sikkilsdalen. I år byr dessuten Gubrandsdal  dølahestlag opp til fest dagen før slippet med mat og dans rett nedenfor Sikkilsdalsseter.

Fra Åkrehamna i Sikkilsdalen som er hamninga nærmest Sikkilsdalsseter. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  30.06.2015

Lørdag 4.juli blir det omsider slipp både i Bekkelegeret i Sikkilsdalen. Som kjent måtte slippene i fjellet utsettes på grunn av den kalde våren, men til helga er det klart. Beitene er nå i god vekst etter at temperaturen har tatt seg opp.
For den som bestemmer seg raskt er det plass for ei hoppe både hos Björkhagens Modig og Svantesvold Sølve. Også Gonagas har plass til flere hopper. Ring snarest til NHS for bestilling på tlf 61 16 55 00. Landslaget for dølahest har i år innført en makskvote på 25 hopper pr.hingst.

Kjell Horten er leder i Nord-Østerdal dølahestlag, og han opplyser at Heirums Borken har noen ledige plasser i Bekkelegret. Hoppeeiere som ønsker å slippe her må snarest ringe Kjell på mob 91 34 56 11. Lokallaget har forøvrig rustet opp gjeterbua de siste ukene slik at gjeteren har trivelige forhold både i sommer og i åra framover. Heirums Borken slippes forøvrig kl.13.00.
Bekkelegeret ligger 35 km øst for Hjerkinn. Du kjører i retning Folldal på rv 29 og tar av ved Dalgardsgrende. Se forøvrig f eks. Gule sider for nærmere veibeskrivelse.

I Sikkilsdalen har Gudbrandsdal dølahestlag lagt seg i selen, og de inviterer til fest i Sikkilsdalen fredag 3.juli. Fra kl.20.00 blir det mat, drikke og dans til levende musikk med stortelt nedenfor Sikkilsdalseter, så her er det ingen grunn til å være hjemme i sommernatta. Setra har lenge vært fullbooket, men det er muligheter for camping i området.

Lørdag er det slipp med med de tre hingster etter følgende program:
Gonagas blir sluppet i Bristol (slipplassen er en times gange fra setra) kl 11.00 (11 hopper)
Svantesvold Sølve blir sluppet i Prinsehamna kl. 12.00 (23 hopper)
Björkhagens Modig slippes i Åkrehamna kl.13.00 (21 hopper)
Det blir salg av mat og drikke både ute og inne på slippdagen.

For deg som ikke har vært i Sikkilsdalen før, så ligger området 11 mil nord for Lillehammer. Sørfra kan ta kjøre av E6 ved avkjøring til Gausdal og kjøre i retning Skåbu. Flere detaljer finner du ved å søke på veibeskrivelse på f eks. Gule sider.

Velkommen til fjells!