God respons fra dølahestfolket på slippene til fjells

Det er gledelig stor respons fra dølahesteiere som vil bedekke hoppene sine med hingstene som skal slippes i Sikkilsdalen og Bekkelegret i sommer. I Tronhus er det fremdeles en god del ledige plasser hos 2.premiehingsten Ullins Stjerneblessen.

Ullins Stjerneblesen fikk meget gode tilbakemeldinger fra dommerne under årets hingsteutstilling på Stav. Foto: Mona Kristin Hagen
Skrevet av Kari Hustad,  09.06.2015

I Sikkilsdalen er det så godt som fullt for dølahoppene- Svantesvold Sølve har kun en ledig plass, mens Björkhagens Modig (SE) har fylt opp kvoten sin på 25 hopper. Også i Bekkelegret er det meget bra rapporterer Nordøsterdal dølahestlag- der har Heiroms Borken 20 hopper pr dags dato, men ennå er det mulig å melde på hopper dit. 

Når det gjelder hingsten som skal regjere i Tronhus i sommer, er det fremdeles god plass. 
Ullins Stjerneblesen har både eksteriøret, stammen og bruksegenskapene i orden. Det mener også han som har meldt 4 av hoppene sine nettopp til denne hingsten, nemlig Stein Bentstuen. Han har gjennom åra fått fram en rekke topp individer både av avlshingster og gode avlshopper, og håper at flere benytter seg av denne store, svarte og maskuline hingsten med et lynne som passer utmerket til dølahestens slagord: Kaldt hode, varmt hjerte. Det er bare å kontakte Akerhus dølahestlag ved kontakperson Tor Henry Nygård på tlf 93 82 45 05 for å melde på flere hopper.

Kaldblodstraveren Gonagas som skal gå i Sikkilsdalen har rundt 10 hopper så langt, og han har også plass til flere.