Lillian Grepne ny dressurinstruktør

I august er en ny dressurlærer på plass når ridelærerutdanningen starter igjen. Lillian Grepne skal ta  seg av dressurundervisningen sammen med Frida Aksnes.

Lillian Grepne har allerede vært på Starum flere ganger, og hun gleder seg til å ta fatt på undervisningen av de nye ridelærerstudentene i august. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  08.06.2015

Lillian Grepne er et kjent navn i rytterkretser i Norge selv om hun har oppholdt seg i mange år i Tyskland der hun også har tatt utdanningen sin. Tittelen "Pferdewirtschaftmeisterin" fikk hun fra Warendorf i 1991, noe som best kan oversettes som mesterbrev i ridning. Lillian har jobbet som yrkesrytter ved mange staller både i Tyskland og Belgia. Her hjemme har hun gjennom 12 år vært ansvarlig for dressurdelen i trenerutdanningen hos Norges Rytterforbund. I tillegg har hun vært landslagstrener for ponni, junior og young rider-landslaget i dressur og hun har trent den blinde rytteren Anne Cecilie Ore fra 2001 og fram til Paralympics i London i 2012.
- Jeg er en yrkesrytter som nå ser gode muligheter for å hjelpe ridelærerstudentene på deres yrkesvei. Ridelærerutdanningen er en fantastisk anledning til å tilegne seg heste -og ridekunnskap. Gir studentene full gass her så har man gode sjanser til å løfte seg til å bli mange hakk bedre når de reiser fra Starum, sier Lillian.

God omgang med hesten
Den nye dressurinstruktøren på Starum er opptatt av at rytteren skal ha en god omgang med hesten.
- Man skal være konsekvent - vennlig, men bestemt. Samtidig er dert viktig å lære seg hestens eget språk for å oppnå framgang. Å bli mer bevisst på at rytterens egen kropp er et viktig verktøy for å nå sine mål vil jeg jobbe mye med i min undervisning. Men den største jobben er det studentene selv som må gjøre. Jeg fremmer den klassiske ridningen som det er en ære å få lov til å gi videre, avslutter Lillan som vil være på plass i august når ridelærerstudentene starter. Lillan deler på dressurundervisningen sammen med sin kollega Frida Aksnes.