Ny hovslagerinstruktør på Starum

I august dukker det opp et nytt ansikt i staben på Norsk Hestesenter. "Nytt"  er kanskje ikke det riktige ordet, for han har vært i smia på NHS med jevne mellomrom siden 1995.

Morten Brændholen har lang fartstid innenn hovslagerfaget og starter på NHS i august. Foto: Privat
Skrevet av Kari Hustad,  30.06.2015

Sist Morten Brændholen var i smia på Starum var tidligere i år da han hadde oppdrag som sensor for en fagprøve i hovslagerfaget. Når han begynner som ansatt her på huset i august er det derimot som hovslagerinstruktør. Faget fikk han sin første innføring i på Starum i 1995 da han deltok på et 20 ukers kurs i hovpleie i 1995. For 15 år siden avla han fagprøven i hovslagerfaget. Etter det har han jobbet hos Heimer AS som fagsjef hov og for Horze der han har arbeidet med salg av hestesko.
Siden 2006 har Morten ledet fagprøvenemnda for hovslagerfaget i Oslo kommune og landet ellers og de siste åra har han ledet eksamensnemnda for hovslagerfaget i Utdanningsdirektoratet.
I 2012 etablerte han og en kollega firmaet Hovslager AS der 4 ansatte og 5 lærlinger tilbyr sine tjenester i Oslo og omegn.
I august derimot er Morten på plass i smia der han skal bidra til at hester blir skodd, og undervise andre i hovslagerfaget.