Slippet i Sikkilsdalen utsatt til 4.juli

Hestevelferden må gå foran alt, og derfor har NHS bestemt at årets slipp i Sikkilsdalen må utsettes i 14 dager. Den kalde våren har gjort at beitet ikke er godt nok ennå, og værmeldingen tyder  ikke på noen bedring fram mot den opprinnelige slippdatoen 20.juni.  Ny slippdato blir derfor 4.juli. 

Kald forsommer gjør det nødvendig å utsettet det tradisjonelle hestelippet i Sikkilsdalen i år til 4.juli. Foto Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  15.06.2015

Den gledelige repsonsen på årets slipp i Sikkilsdalen gjør at NHS nå har rundt 60 hopper totalt som er påmeldt til de to dølahingstene Björkhagens Modig og Svantesvold Sølve samt kaldblodstraveren Gonagas. For hoppene, særlig for dem som har føll ved foten, er det viktig å kunne tilby et godt beite i fjellet. De siste ukene har det vært kaldt i Sikkilsdalen, og mange morgener har det vært minusgrader. Det gjør at det tar tid før plussgradene blir mange nok til at graset kan vokse. NHS har vært i løpende kontakt med vår faste hestegjeter Jens Tangen som har arbeidet med forberedelsene til slippet de siste ukene. Beiteområdeen rundt Sikkilsdalssetra er gjødslet for å bede forholdene, men med det kalde været har ikke graset vokst som ønsket. Vi håper på forståelse for denne beslutningen som først og fremst handler om at hestene som slippes skal ha det bra.
  
NHS er nå i ferd med å kontakte samtlige hoppeeiere om at slippet er utsatt. Vi forstår at det kan være noen praktiske utfordringer rundt dette, men håper at dette er løstbart i forhold til transport av hoppene til Sikkilsdalen. NHS har dessuten vært i kontakt med hingsteeierne som er innstilt på å tilrettelegge dersom hopper som nå er i brunst vil velge vårstasjon før de slippes i fjellet.
OPPDATERT:
For å hjelpe hoppeeierne i den oppståtte situasjonen, dekker NHS ekstrakostnaden (kr 1000) for å sette dølahoppene i vårstasjon. Dette gjelder for dølahopper som kun var tenkt å skulle gå fjellet. Dermed får hopper som er i brunst fra nå og fram til slippet 4.juli anledning til å benytte seg av vårstasjon. Evt døgnpris i vårstasjon må betales av hoppeeierne selv. 


Vi ønsker derfor alle velkommen til  Sikkilsdalen lørdag 4.juli.
Gonagas slippes kl.11.00- skal gå i Bristol (slippstedet er ca en times gange fra Sikkilsdalseter)
Svantesvold Sølve slippes kl 12 i Prinsehamna (ca 15.min fra setra)
Björkhagens Modig slippes kl.13 i Åkrehamna (rett nedenfor setra)