Sommerflørt med Svarvar Falk

NHS sin nordlandshest/lyngshest er forenet med 1.premiehingsten  Svarvar Falk- de to og et knippe andre hopper ble sluppet på Voss før helga.

Denne stilige hingsten håper vi sørger for å bli far til neste års føll på Norsk Hestesenter. Foto: Øystein Bakken
Skrevet av Kari Hustad,  16.06.2015

Det er Alslaget for nordlandshest/lyngsthest i vest som har gleden av å låne Svarvar Falk i innværende avlssesong. Vår stallmester Øystein Bakken tok derfor turen over til Voss med Forbrigds Rosita og hennes hoppeføll på hengeren for å sikre et nytt føll på Starum neste år. Svarvar Falk og Forbrigds RositaSvarvar Falk gjorde en meget god figur under årets utstilling på Nord-Norsk Hestesenter der han viste seg fram som en "sterkbygd hingst av meget god type med godt preg" i følge dommerne. Svarvar Falk har en lite brukt farstamme, og
i slekta finnes det individer med svært gode brukshester med et meget godt lynne. 
På slippdagen viste Svarvar Falk at han bærer med seg slektas gode lynne. Han skjønte fort at Rosita ikke var klar for noen nærkontakt med det aller første etter at hoppa ga tydelige signal på akkurat det. Rositas føll fikk derimot både hilse og snuse på hingsten uten at han lot seg sjenere av det.
I flotte omgivelser på gården til Stine Mari H.Væhle i Bordalen på Voss ligger dermed alt til rette for en fin sommer for de firbeinte, med håp om at alle hoppene blir drektige i løpet av sesongen. 
Svarvar Falk og Forbrigds Rosita