Toåringer klare for mønstringsløp

De som har toåringer i travsporten  går nå inn i en spennende årstid. Fra 1.mai kjøres årets mønsringsløp i gang. I kveld starter tre toårshingster som har stått i trening på travtrenerutdanningen i vinter. 

Kringelands Enok, Solstad Stjernen og Neslands Faksen tar turen til Bjerke i dag.
Skrevet av Kari Hustad,  06.05.2015

Hovedinstruktør Gunnar Gjerstad har siden i fjor høst hatt ansvar for de mange unghestene som har stått i trening på Starum, og som  travtrenerstudentene har hatt det daglige ansvaret for. Mønstringsløp i travsporten er et verktøy for å få hestene klare som  løsphester. Toåringene traver innenfor et visst tidsintervall som er realistisk å mestre for dem som har trent systematisk og riktig fram til nå. Mønstringsløp er dermed ikke spilleløp, men eierne får 16 000 kr dersom toåingen traver innenfor tidsintervallet.

I kveld skal tre travtrenerstudenter kjøre hver sin kaldblodshingst i årets første mønstringsløp på Bjerke. Både Kringelands Enok, Solstad Stjernen og Neslands Faksen har vist at de er i rute, og de tre kuskene Johan K.Eriksen, Morten A.Pedersen og Espen Schie vet at hingstene er i stand til å trave godt ned på 50-tallet. Raskest tilltatt km.tid for kaldblodstraverne i mønstringsløp er 1.45.
Seinere i mai er det flere av de andre toåringene på Starum  som vll stille til start i mønstringsløpene.

Det er Gunnar Gjerstad som har regien på det hele, og som har sørget for at hestene har gått inne i et fast trappesystem for å komme dit de er i dag treningsmessig. Gunnar har også lært bort det samme systemet til hesteeiere over hele landet i DNT-prosjektet "Til start".