Trivelig gjensyn med dølahesten

Dølahesten Tresa Julius eies av Storsteigen videregående skole, men nå er vallaken med på unghestprogrammet på ridelærerutdanningen. Under et besøk fredag fikk skoleelevene se hva han lært.

Tresa Julius blir en fin ride-og kjørehest for elevene på Storsteigen i Nord-Østerdal. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  11.05.2015

Tresa Julius er født i juli, derav navnet. Han har genene i orden, siden både far Eldkar og mor Tresa Ella har oppnådd 1.premie på utstilling. Det er Storsteigen videregående skole på Alvdal som  eier dølahesten som  skal være med å lære bort viktig kunnskap blant elevene på hestefaget på skolen.  Og hva er vel bedre enn å velge hesterasen som kjennetegnes med kaldt hode og varmt hjerte?

Hestefaglærer Harriet Larsen har valgt å sende Tresa Julius til Starum i fem  uker, der han deltar i unghestprogrammet på Ridelærer II-utdanningen. Da han kom  var han godt grunntemt, men ingen hadde noen gang sittet på ryggen hans. Elever fra Storsteigen hilser på Tresa JuliusDet har ridelærerstudentene gjort nå mange ganger. Ifølge unghestansvarlig Hanne Dahl Lien er Tresa Julius en av unghestene som  ligger meget godt an i forhold til progresjonen i programmet. Han traver nå med rytter uten hjelper i firkantsporet, og da hestefagelevene fra Storsteigen var og kikket i ridehuset galopperte han for første gang med rytter- også det gikk utmerket. For lærer Harriet og elevene blir det spennede å fortsette arbeidet med Tresa Julius når han kommer hjem til Alvdal i slutten av mai.

I år var det venteliste for å ha unghest med i unghestprogrammet. Har du en unghest eller interesserer deg for å lære hvordan man riri inn en unghest? Det er fortsatt mulig å kaste seg på Unghestskolen som har sin tredje helgesamling 29.-31.mai. Her kan du delta og lære masse- også uten å ha med din egen hest. Les mer om Unghestskolen på side 4 i vår kurskatalog 2015.