Amatørtrenerkurs: Hvordan få travhesten til start

Ønsker du å lære mer om hvordan du forbereder hesten til start i løp? I mai er det amatørtrenerkurs der du kan ta med din egen hest hvis du vil. Her blir det praksis og teori i et trivelig hestemiljø. Kurset går fra 4.-8.mai.

Skrevet av Kari Hustad,  26.03.2015

Dette er kurset for deg som vil lære mer om hvordan man blir en bedre trener av egne travhester. Har du lyst til å ta kuskelisens, og har lyst til å møte forberedt på lisenskurset? Her tilbys et kurs hvor du lærer om startmetoder og løpstaktikk. Samtidig handler kurset mye om trening av travhesten, og hvordan du setter opp voksne travere til løp. Her vil du lære å kjøre hesten din i hurtigarbeid og få erfaring med å kjøre i felt.

Kurset avholdes i NHS' travstall, og ledes av Gunnar Gjerstad. Han underviser i kjøring av hest i et felt, skifte av posisjoner, kjøring med klokke, disponering av hesten etc.
I teoridelen vil dere få en innføring i ulikt utstyr som finnes, og som er tillatt brukt i travløp, og dette utstyrets funksjonalitet.

På NHS' område er det flere rettstrekker og travbane, så det blir god anledning for øvelse i praksis. En rutinert starter vil undervise i startmetoder, både i teori og praksis.

Kurset avsluttes med en dag på Biri travbane, der det vil bli anledning til å være med starter, og å besøke dommertårn, samt at deltakerne får en innføring i regelverk og avviklingsrutiner for en løpsdag.

Deltakerne kan ha med egne hester om ønskelig mot et lite tillegg. Meld i så fall fra om dette ved påmelding.

Dato: 4.-8.mai
Kursavgift: Kr 4200 inkl. undervisning, mat og overnatting på vårt internat.
Påmeldingsfrist: 10.april. Ønsker du mer info, rings oss gjerne på tlf 61 16 55 00
Her kan du melde deg på amatørtrenerkurset