Glad påske i stallen

På Starum er det full fart i påskeferien. I dag har det vært minirideleir der deltakerne har ridd, stelt i stallen og deltatt i hestequiz. Alt i regi av ridelærerstudentene på NHS.

Upåklagelig påskeføre for disse unge damene som gjerne er i stallen i påska. Fra v Thea Marie Hvitsand, Natalie G.Hansen og Marie Grønvold (ridelærerII-studenter), Starums Beppe, Linnea Langaard, Mari Olsby Bratberg og Synne Langaard.Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  30.03.2015

Med 100 hester på stallen er det alltid noen på jobb på Starum - også i påskeferien. I dag har det vært ekstra mange i stallen der ridehestene står. Det har etterhvert blitt en hyggelig tradisjon at ridelærerstudentene lager i stand en minirideleir der unge ryttere inviteres til en dag med ridning og moro i stallen. Noen benyttet også anledningen til å ta Rideknappen. Med fem ulike nivåer stiger man i gradene både når det gjelder både ridning og stell av hesten. Ved grad 5 kan man gå løs på Grønt Kort som er nødvendig for å delta på utvidede klubbstevner i ryttersporten.
Hestequiz sto også på programmet i dag i tillegg til voltige-trening i ridehuset. Rideleiren var delt opp i en "Ponni"-avdeling og en "Fullblod"-avdeling etter størrelsen på rytterne. For etter det vi forsto var de minste rytterne absolutt i stand til å ri på "full size"-hestene slik som den populære rideskolehesten Starums Beppe. Og siden det er påske ble leiren avsluttet med kake og saft.