Ny dato for amatørtrenerkurs: 4.-8.mai

Amatørtrenerkurset som skulle gå på Starum i mars er flyttet til mai. Derfor er det fortsatt mulig å melde seg på!

Skrevet av Kari Hustad,  03.03.2015

Dersom du vil lære hvordan du som amatørtrener vil bli en bedre trener av travhestene dine, har du sjansen til våren. Fra 4 til 8.mai kan du bo og leve i hestemiljøet på Starum. Ta gjerne med din egen hest- med dette er ikke et krav.

Har du lyst til å ta kuskelisens, og har lyst til å møte forberedt på lisenskurset? Her tilbys et kurs hvor du lærer om startmetoder og løpstaktikk. Samtidig handler kurset mye om trening av travhesten, og hvordan du setter opp voksne travere til løp. Her vil du lære å kjøre hesten din i hurtigarbeid og få erfaring med å kjøre i felt.

Kurset avholdes i NHS' travstall, og ledes av Gunnar Gjerstad. Han underviser i kjøring av hest i et felt, skifte av posisjoner, kjøring med klokke, disponering av hesten etc.
I teoridelen vil dere få en innføring i ulikt utstyr som finnes, og som er tillatt brukt i travløp, og dette utstyrets funksjonalitet.

På NHS' område er det flere rettstrekker og travbane, så det blir god anledning for øvelse i praksis. En rutinert starter vil undervise i startmetoder, både i teori og praksis.

Kurset avsluttes med en dag på Biri travbane, der det vil bli anledning til å være med starter, og å besøke dommertårn, samt at deltakerne får en innføring i regelverk og avviklingsrutiner for en løpsdag.

Deltakerne kan ha med egne hester om ønskelig mot et lite tillegg. Meld i så fall fra om dette ved påmelding.


Kursavgift: Kr 4200 inkl. undervisning, mat og overnatting på vårt internat.
Påmeldingsfrist: 4.april
Her kan melde deg på kurset