Starum i helga: Ungdomssamling ponnitrav og unghestskole i ridning

Ungdommen var samlet på NHS i helga- både to-og firbeinte- når NHS'unghestskole og DNTs ponnitravfolk tok turen til Starum for inspirasjon og læring.

Unghester på vei inn i et sikkert system. Foto: Evija Lie
Skrevet av Kari Hustad,  11.03.2015

Unghestskolen er spredt ut over fire helger i år, og denne helga var den andre samlingen. Deltakerne hadde meg seg sine egne unghester og fikk trene under kyndig veiledning av NHS'unghesttrener Hanne Dahl Lien.Unhestskolen mars 2015 Innridning og løshopping var noe av det hestene fikk prøve seg på, men eierne hadde også teori. På denne samlingen fikk deltakerne prøve seg på noen av unghestene på Starum som er godt i gang med den systematiske innlæringen som foregår på en profesjonell og systematisk måte som gjør at både folk og og unghester føler seg vel etterpå. De som hadde med seg egne hester fikk også trene med dem.
Hanne Dahl Lien kan fortelle at deltakerne var meget godt fornøyd med samlingen, og at de tok med seg ny kunnskap hjem som de nå skal jobbe viderer med fram til neste samling som er  29-31.mai. Vil du delta på neste samling? Les mer om Unghestskolen og påmelding på side 4 i kurskatalogen vår.

Unge ponnikusker på samling
For første gang arrangerte Det Norske Travselskap en egen ungdomssamling for de som driver med ponnitrav. Rundt 20 ungdommer fra store deler av landet var samlet på Starum. Bidragsytere var ponniansvarlig Tove Onshuus fra DNT, Kicki Helle fra TravskoUngdomssamling DNT ponnitravlen Forus og Øystein Bakken fra NHS. Deltakerne fikk prøve seg på mye de ikke hadde vært borti innen hesteverdenen før. De laget agilitybane for hest, de deltok med hester på løshopping i ridehuset, og de fikk tippe vekta på ulike hester. Hele gruppa fikk veid seg på hestevekta, og parkjøring ble det anledning til å få prøve. Travtrenerstudentene deltok også, og fortalte ungdommene om utdanningen og mulighetene de så for seg framover.