Suksess for Espen og Prince Lyon

Starumshesten Prince Lyon og travtrenerstudent Espen Schie var overlegen på Bjerke i går kveld. Sammen vant de 24 000 kr- og siden kusken leier hesten i vinter tilfaller en god del av summen  Espen selv.

Prince Lyon slapper av i marssola i dag sammen med sine vallak-kamerater på Starum. Travtrenerstudent Espen Schie har god grunn til å være fornøyd med gårsdagens innsats. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  05.03.2015

Det var ikke så mange spillere som hadde tro på Prince Lyon i kveldens siste løp på Bjerke travbane i går kveld. Det på tross av at vallaken etter Juliano Star sto med seier i raden, og statistikken viser at Prince Lyon har vært på trippelen i halvparten av startene sine etter at han kom til Starum i august i fjor.  
- Prince Lyon var egentlig litt oppgitt av eierne i fjor sommer, forteller Espen Schie. Gjennom et tidligere arbeidsfohold kjente han eierne, og sammen ble de enige om å prøve noe nytt. Espen skulle få ta med seg Prince Lyon til Starum når han begynte på travtrenerutdanningen på seinsommeren i fjor. Nå har han hatt hesten på en leieavtale siden da. Hesten hadde kjørt inn 38000 kr i utgangspunktet, men står nå med 94 000 kr på kontoen etter sju måneder på Starum.
Etter et forsiktig løp innvendig fikk Prince Lyon åpning i siste sving, og da spurtet han ned alt og alle og tok en helenkel seier. Ny personlig rekord på 1.16.9 ble det også. Vi gratulerer!

Ps- en som hadde tro på Prince Lyon og Espen var hovslagerinstruktør Trond M Ryan på NHS. Han satset 50 kr i vinnerspillet i løpet- og kunne kassere inn den nette sum av kr 1308 da løpet var i mål.