Travtrenerstudent best på Leangen

Travtrenerstudent Ida Vinterdal og Crazy Jorma I.V. har campert på Starum siden i fjor sommer. I går tok Ida  turen til hjemmebanen for å debutere med den 3 år gamle hingsten. Det kunne ikke gått bedre.

Seiersgliset: Det er bare moro å kjøre 100 mil når turen krones med seier.
Skrevet av Kari Hustad,  24.03.2015

For ett år siden ble Crazy Jorma I.V. betraktet som en halvfarlig hest som var vanskelig å kjøre inn. Etter en periode hos den erfarne travtreneren Arne Nilsen på Leangen ble han bedre, og i august tok Ida Vinterdal med seg hingsten da hun begynte på travtrenerutdanningen på NHS. Mønstringsløpene hadde han gjort unna i juli, og i november gikk han et fint prøveløp på Bjerke og var slik sett klar for å starte i et ordinært spilleløp allerede da. Hesten har trent på i hele vinter sammen med de andre unghestene på travtrenerstallen på Starum.

Debuten i løpsbanen kom i går på Idas hjemmebane Leangen. Der har hun tidligere kjørt rundt 200 ponnitravløp inntil hun tok ut kuskelisens i 2011. Etter et pent løp innvendig der flere av konkurrente galopperte oppførte Crazy Jorma I.V. seg eksemplarisk hele veien. Da oppløpet kom til syne seilte ekvipasjen avgårde til en enkel seier på 1.20.8, så den lange turen til Trøndelag et riktig valg. Siden Ida er oppdretter av hesten og har halvparten i ham i dag var det også helt greit at førstepremien var på 18 000 kroner. Vi gratulerer!