Åsajerven utnevnt til Elitehingst

I forkant av helgens kaldblodskåring på Biri ble Åsajerven i går kveld utnevnt til Elitehingst av kåringsnemnda. Hingsten fra Dombås er ikke bare far til fenomenet Lannem Silje. Hele 8 millionærer har Åsajerven gitt så langt. 

Kristin Veseth og Ola Martin Aasen med favnen full av gaver for sin nye Elitehingst Åsajerven. Til høyre sees Ola Martin Foss som er leder for kåringsnemnda. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  13.11.2015

Uner en tilstelning torsdag kveld var oppdretter og eier av Åsajerven på plass for å ta imot utnevnelsen. I kaldblodsavlen er det ikke mange Elitehingster, da tittelen skal henge høyt. Kun fem hingster har fått utnevnelsen av kåringsnemnda for kaldblodstraver inntil i går; nemlig Elding, Spikeld, Moe Odin, Lome Elden og Järvsöfaks. Sistnevnte er far til Åsajerven som til tross for at han ikke har fungert svært lenge i avlen (første avkom ble født i 2007) raskt har etablert seg som en av de aller beste i rasen. 8 millionærer er noe av statusen til Åsajerven som avlshingst, og hoppene står i kø. Neste sesong er mer enn fullbooket, forteller en stolt eier og oppdretter:
- Vi har 40 hopper på venteliste i 2016 allerede, sier Ola Martin Aasen.