Inspirasjonsplan fra NHS

Denne helgen møtes rideskole-Norge til en felles fagkonferanse i Drøbak. En rekke temaer skal diskuteres, blant dem er en ny inspirasjonsplan som er tenkt brukt ved alle landets rideskoler.

Skrevet av Kari Hustad,  20.11.2015

Hensikten med fagkonferansen er å gi gode innspill til trenere og ridelærere i hele landet. Konferansen arrangeres av Norges Rytterforbund. NHS er representert med både foredrag, clinics og deltakere. Et av bidragene er en ny inspirasjonsplan som er utviklet av to av våre instruktører; Christien Kloos og Hanne Dahl Lien. Planen er ment å skulle bidra som et verktøy for alle som driver rideskoler i Norge. I inspirasjonsplanen ligger en rekke tips og råd som skal bidra til å kunne måle framgang hos rytterne ved rideskolen. Den skal også inspirere alle som underviser i ridning til å bli  mer målbevisst.
- Erfaringsmessig vet vi at man kan gå litt "tom" i sitt eget system. Derfor håper vi at planen kan være til inspirasjon for alle som gjør en super jobb for å formidle hestekunnskap rundt om i landet, sier Christien og Hanne. Planen skal ferdigstilles i februar.

I tillegg skal rideinstruktørene Lillian Grepne og Frida Aksnes ha en ridelærerclinic sammen med tre studenter for å gi et innblikk i ridelærerutdanningen ved NHS.