Blikjent-dag for de ansatte

Noen ganger må man rett og slett bli kjent med sin egen arbeidsplass på nytt. NHS i dag er ikke det samme  som NHS for ett år siden.  

Hanne Dahl Lien får opp pulsen på tredemøllen som egentlig er forbeholdt hestene.
Skrevet av Kari Hustad,  30.10.2015

Nå har det skjedd så mye på NHS de siste månedene at vi fant ut at alle ansatte måtte ta en tur rundt på anlegget for å bli oppdatert. I dag fikk vi ryddet plass slik at så mange som mulig kunne delta. Utegang, tredemølle, forbedringer på travstallen og framdrift på ridehuset var tema for dagens runde som endte opp med gløgg og muffins i det som blir kantine- eller kanskje vi skal kalle det kro- inne i ridehuset. En bra avslutning på arbeidsuka!
Tredemølla ligger like ved travtrenerstallen, og er mye i bruk av travhestene. Men noen av de ansatte fikk kjørt seg i ettermiddag, slik at vi fikk et klart innrtykk av hvordan det er å være hest.

Øystein Lundby har kontrollen over byggearbeidene, Ridehuset pr oktober 2015. og her viser han fram hvor høyt vantet vil stå mellom publikumsplass og ridebunnen. Lillian Grepne er fornøyd, og gleder seg til å ta i bruk hallen.

Nye luftegårder bifalt av Mattilsynet
Luftegårdene ved travtrenerstallen trengte en kraftig oppgradering, og det er nå gjort. Hver luftegård har fått eget nummer, og inne i stallen er det slått opp et kart som viser hvilken hest som har sin faste luftegård. Nye luftegårder på travtrenerstallenDette har Kai Frode Olsen ordnet med- han er travtrener i bunnen, men jobber i driftsavdelingen på NHS. Veldig kjekt!  Mattilsynet var på besøk her tidligere i høst og var også enig i at luftegårdene er funksjonelle.

 

 

 

Ny utegang- en suksess som fremmer trivsel
Utegangen som ble tatt i bruk i høst avUtegang på travtrenerstallen.Foto: Glenn Kramer Stenberg åringshingstene på travtrenerstallen er blitt en suksess. Hestene stortrives, og det er null krangling rundt matfatet fordi det er plass til alle. Maten blir ikke våt heller siden det er tak over. Inne i hvilerommet er det lagt ut halm som invitere hestene til å legge seg. Det er i bruk mange ganger i løpet av et døgn.Dommerrom i det nye ridehusetEget dommerrom
I et eget rom er plassert over ridehallen kan dommere på en utstilling eller på et stevne få en god oversikt over hva hestene foretar seg nede i selve hallen.Her har man utsikt både innendørs og på banen utendørs som ligger vegg i vegg med det nye ridehuset. Rommet kan også brukes i forbindelse
med undervisning i hallen.

Bente Kuråas Lilleengen inspiserer ridehuset

Ridehus på 2,5 mål totalt
Fra spisesalen vil man kunne kikke inn i ridehallen. R I 1.etasje sammen med spisesalen blir det kjøkken, garderobe og toalett. I andre etasje i denne delen av bygget vil det bli møterom der man kan trekke seg tilbake. Rommet vil også kunne benyttes til undervisning.
Hele ridehuset er på tilsammen på 2,5 mål- noe som  tilsvarer tomtene til 5 eneboliger i et vanlig norsk boligfelt i dag. Bygget blir ferdig i løpet av vinteren. Vi gleder oss til å vise fram det nye flotte bygget til alle som bruker Starum!