Oslo Horse Show med mange høydepunkter

Ryttersportens store evenement er i full gang på Telenor arena i Bærum. Oslo Horse Show samler tusenvis av hesteelskere fra hele landet der man opplever ryttersport i alle klasser opp til verdenseliten. I år markeres det også at Norges Rytterforbund, NHS'største stifterorganisasjon, fyller 100 år.   

Nordlandshest/lyngshesten Bjørke Burre er en av de mange som skal i ilden under jubileumsshowet under Oslo Horse show på Telenor Arena. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  16.10.2015

En av jubileumsmarkeringene er et eget show som vises både lørdag og søndag. Her vil publikum bli tatt med på en historisk reise der en rekke ulike hester og hesteraser blir presentert. Publikum blir kjent med hestens betydning i Norge fra jordbruk og i det militære, og det er ingen hemmelighet at en rekke nasjonale hesteraser bidrar sterkt under denne delen av showet. NHS har forøvrig bidratt med penger for å gjøre det mulig for de nasjonale hesterasene å komme til showet fra mange steder i landet. Hestens rolle i hverdagen, i bryllup, i gravferder og på åkeren vises fram.
Politihestene kommer, islandshestene får en egen seksjon, ponnigaloppen er selvsagt på plass og det samme er ponnitravere, løpshester og galopphester. Funksjonshemmede ryttere er med, det blir duellkjøring og ikke minst skal en rekke kjente ekvipasjer innen sprang og dressur delta.
Prominente gjester overværer showet som vil bli sett av en fullsatt Telenor arena. Det er bare å glede seg!