Starums Lava sjarmerte på Stav

Nordlandshest/lyngshestføllet vårt har vært på sin første utstilling. Med nysydd hodelag signert hestefaglæringene på Starum selvsagt.

Starums Lava fikk mye kos og klapp av publikum, både små og store. Foto: Øystein Bakken
Skrevet av Kari Hustad,  28.10.2015

Under årets Stavsmartn ble det også arrangert en uoffisiell føll-og åringsutstilling. Den hadde to av våre lærlinger Michelle Skaug Pedersen og Thomasine Valentine Alnes lyst til å ta fram lille søte Starums Lava som ble født på Starum i  mai i år. Etter en sommer på beite med likesinnede på Voss er hun nå hjemme på Starum igjen sammen med sin mamma Forbrigds Rosita.
Stavmartn i Gudbrandsdalen trakk mange tusen publikummere sist helg, så det var derfor mange skuelystne som dukket opp for å kikke på de 18 påmeldte føllene og åringene av ulike raser. Starums Lava på føllutstilling 25.oktober 2015
Michelle og Thomasine hadde forberedt seg godt både med å trene på mønstring og å stille med riktig utstyr. Derfor hadde Starums Lava og hennes mor nysydde hodelag til utstillingen. Lille Lava oppførte seg eksemplarisk og fikk mye klapp og kos av folk som ville hilse på den lille sjarmøren.

Dommeren mente blant annet at Starums Lava er et velutviklet føll av bra type med pent hode, grov hals og god dybde.
Hun fikk 7 i helhet eksteriør og 7 på rasetype og preg. For den som ikke kjenner utstillingssystemet, så går skalaen fra 0 til 10, så resultatet var ikke så aller verst.  Dessuten var det en fin mental trening å delta på utstilling, og Starums Lava beviste ved sin oppførsel at hun lever godt opp til de nasjonale hesterasenes varemerke:
Kaldt hode, varmt hjerte.

Se flere bilder fra Starums Lava på Stav på våre Facebook-sider.