Flott arrangement og suksess for ny teknologi i ringen på Nannestad!

Dagens hest søndag, Stensli Øivår. Foto:Jorunn Ballangrud
Skrevet av Kjersti Nerbråten,  27.09.2015

Hesteutstillingen på Nannestad gikk av stabelen i nydelig høstvær helga 26. og 27.september. Med hele 78 påmeldte hester av 10 ulike raser var det en travel helg med mange flotte hester i utstillingsringene.

 

Dagens hest

Lørdag ble den vakre shetlandshoppa Almnäs Unni e.Perigueux v. Isala dagens hest. Hun eies av Eldrid Slotnæs fra Nes.

Dagens hest på søndag ble den flotte dølahoppa Stensli Øivår e.Jonsvarten som eies av Åge og Bodhild Øibakken fra Åsmarka.

                      

                                                Almnäs Unni. Foto:Gudrun Bøhler.

Nettbrett i utstillingsringen
Som vi omtalte i sak her på nettsiden vår på fredag tok vi i bruk den nye nettbrettløsningen som Norsk Hestesenter og Evry har utviklet for direkte innlegging av utstillingsresultater mens bedømmingen pågår i ringen. Jorunn Ballangrud og Kjersti Nerbråten fra NHS la resultatene rett inn i hesteregisteret Sportssystemet mens dommerene bedømte hestene og det fungerte helt supert. 

Vi må innrømme at det var med et stort smil vi kunne trykke "publiser" i det resultatene på den siste hesten ble lest opp under premieringen. Dermed var resultatene søkbare i stambok på nett umiddelbart etter premieseremonien. Dette er et stort framskritt både for oss på NHS og ikke minst for hesteeierne!
Dette gjelder de hestene som NHS er stambokfører for. Det jobbes fra DNT sin side med at utstillingsresultater også skal kunne hentes fram på travhestene, så vi håper det kommer på plass også for dem i løpet av kort tid.

Resultatliste fra utstillingen.


Landsfinaler og føllskue

I tillegg til den offisielle utstillingen var det søndag uoffisiell føllskue og landsfinaler for 2-års dølahester og 1.-og 2.års fjordhester. Beste dølahest ble Odlo Perla e.Fjellstad Bron som eies av Sunniva Odlo Myrvang fra Ringebu.  Best fjordhest ble 2-års hoppa Lonemai e.Ninjar, eid av Møyfrid Tunheim Lone fra Lonevåg.


Velorganisert utstilling

Utstillingen ble arrangert av Akershus Dølahestlag og Oslo og Akershus Fjordhestlag og var et smidig og velorgainsert arrangement. Vi takker for at vi fikk bruke deres utstilling som pilotutstilling for den nye dommerkortløsningen.