Med ipad i utstillingsringen

I helgen arrangeres årets siste hoppe-og unghestutstilling. Den går av stabelen på Nannestad i Akershus - og nå skal ipaden for første gang tas i bruk for en mer effektiv registrering av bedømmelsen.

Kjersti Nerbråten (bak) og Jorunn Ballangrud savner ikke penn og papir når de reiser på utstilling på Nannestad i helgen. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  25.09.2015

Mens man fram til nå har brukt penn og papir i utstillingsringen, har omsider digitaliseringen nådd fram til utstillingsarenaen også. Stambok på nett har NHS hatt i en årrekke. Men å kunne legge inn all informasjon direkte inn i Sportssystemet som rommer alle disse opplysningene har tatt en del tid å forberede. Tilpasningene er nå gjort, så på årets siste hoppe-og unghestutstilling er nettbrettløsningen klar.

Løsningen er en del av et større IT-prosjekt som skal registrere bruksegenskaper og temperamentsegenskaper hos de nasjonale hesterasene. Målet er at utstillingene skal bli mer bruksrettet og at utstillingsresultatene skal bli enklere tilgjengelig for brukerne.  
Hvordan vil så hesteeiere og utstillere merke den nye nettbrettløsningen?
- Utstillingen vil gå sin gang som før, men opplysningene legges nå rett inn i systemet mens utstillingen pågår.Det betyr at det vil gå raskere å få publisert utstillingsresultatene for hver hest i stambok på nett. Rasene dette gjelder er de som stambokføres av NHS. Det Norske Travselskap som stambokfører varmblods-og kaldblodstraver ser også å på mulighetene for å få til det samme for disse rasene siden de har hestene registrert i det samme Sportssystemet, forteller Jorunn Ballangrud ved avlsavdelingen på NHS. Sammen med kollega Kjersti Nerbråten får hun gleden av å innvie ipadbruken på Nannestad i helgen.