Utegang og trivsel for unghestene

Denne uka ble en nybygd utegang tatt i bruk på Starum. Den lille flokken med unghester viser tydelige tegn på at de setter stor pris på innlosjeringen.

Fredelig stund ved matfatet i utegangen på Starum.Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  07.10.2015

På travtrenerstallen står det en god del åringer av både varmblods og kaldblodstravere som er inne for innkjøring. utegangDe siste ukene har det blitt bygd opp en utegang som sikrer at unghestene kan spise, sove, drikke og leke akkurat når det passer dem selv.

Gjennom et samarbeid mellom driftavdelingen, travtreneransvarlig Glenn Kramer Stenberg og stallmester Øystein Bakken har utegangen blitt til, og tidligere denne uka kunne den lille flokken leies inn i sitt nye "hjem". Det fungerer meget bra, og hestene ser ut til å sette stor pris på opplegget.

Under tak og med tre vegger og flere utganger er det lagt ut store mengder halm som inviterer til hvile og avslapning, og under et fôringssted med tak utendørs legges det ut ensilage som hestene har fri tilgang til døgnet rundt. Inne på den ene veggen bindes hestene opp ved hver sin krybbe der de får kraftfôret sitt. 
Utegang på travtrenerstallen