Amatørtrenerkurs- trav

Bli en bedre trener av dine egne travhester. Bli med vårt femdagers kurs på Starum! Påmeldingsfristen er 15.april.

Hvordan kjører du hesten i et felt- og hvrodan setter du opp en traver til et løp? Det får du svar på under april-kurset. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  12.04.2016

Dette er kurset for deg som vil lære mer om hvordan man blir en bedre trener av egne travhester. Har du lyst til å ta kuskelisens, og har lyst til å møte forberedt på lisenskurset? Her lærer du om startmetoder og løpstaktikk. Samtidig handler kurset mye om trening av travhesten, og hvordan du setter opp voksne travere til løp. Her vil du lære å kjøre hesten din i hurtigarbeid og få erfaring med å kjøre i felt.

Kurset avholdes i NHS' travstall, og ledes av Glenn Kramer Stenberg. Han underviser i kjøring av hest i et felt, skifte av posisjoner, kjøring med klokke og disponering av hesten i en løpssituasjon. I teoridelen vil deltakerne få en innføring i ulikt utstyr som finnes, hvordan det brukes og hva er tillatt brukt i travløp.

På NHS' område er det flere rettstrekker og travbane, så det blir god anledning til praktisk trening. En rutinert starter vil undervise i startmetoder, både i teori og praksis.

Kurset avsluttes med en dag på Biri travbane. Her får vi bli kjent med starter og besøke dommertårn samt at deltakerne får en innføring i regelverk og avviklingsrutiner for en løpsdag.

Deltakerne kan ha med egne hester om ønskelig mot et lite tillegg. Meld i så fall fra om dette ved påmelding.

Dato: 25.-29.april


Pris: Kr 4900 inkl. undervisning, mat og overnatting på vårt internat.
Påmeldingsfrist: 15.april
Her kan du melde deg på kurset