Kjempeøkning på utstillingene

Denne uka har det vært frist for å melde til flere hoppe-og unghestutstillinger. Nå eksploderer interessen for å delta sammenlignet med i fjor.

Fra fjorårets utstilling på Jarlsberg i Vestfold. Foto: Ada Marlene Vrolijk
Skrevet av Kari Hustad,  29.04.2016

Jarlsberg, Momarken og Stav er alle kjente utstillingsarenaer for hopper og unghester. Stav og Momarken har begge sine utstllinger 21.mai, mens Jarlsberg arrangerer sin den 4.juni. Alle tre kan vise til en betydelig økning i tallet på meldte hester hvis vi sammenligner med i fjor. Mens Momarken trakk til seg 61 hester i fjor, er det hele 90 hopper og unghester som har meldt sin interesse i år. Kaldblodstraverne dominerer med 34 individer, mens vi finner 13 dølahester.

Stav hadde 32 hester påmeldt til fjorårets hoppe-og unghestutstilling, mens det i år kommer hele 81 hester. 45 av dem er dølahester.

På Jarlsberg var det 65 påmeldte i 2015, men i år sto det 84 stk på lista da fristen var gått ut. Her blir det 16 ulike raser å se, men særlig gledelig er det at det er meldt 11 dølahester.
- Det er svært mange år siden vi har hatt så mange dølahester på Jarlsberg-utstillingen, konstaterer Njål Kverneland som har lang erfaring som arrangør i Vestfold.

Her kan du studere innmeldingslistene for hoppe-og unghestutstillinger der fristen er gått ut.

Her kan du lese terminlista og finne utstllinger som passer for din hoppe/unghest/vallak der du bor