Stilig åpning av Starums nye ridehus

Så var dagen kommet. Kaker, taler, blomster, kunst og superfine hester av mange slag var med på å gjøre den offisielle åpningen av det nye ridehuset til en stor fest. 

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen klipper snoren i det nye ridehuset i ettermiddag. Foto: Mette Sattrup
Skrevet av Kari Hustad,  06.04.2016

Hestefolk, tillitsvalgte, byråkrater og politikere var på plass på Starum i ettermiddag da den nye storstua skulle innvies. Våre egne hester med studenter var med på høyne arrangementet sammen med inviterte ekvipasjer.
 
For fint har det blitt. Vegg i vegg med det andre ridehuset vårt har et ridehus reist seg med topp fasiliteter. Nå kan vi invitere til stevner og utstillinger samtidig som hverdagen på NHS vil bli bedre - spesielt for ridelærerutdanningen. Med en ridehall med innvendige mål på 25x70 meter, så er NHS gitt muligheter som vi aldri før har hatt.

Takket være bidrag fra Norsk Rikstoto (9 millioner kr), Oppland fylkeskommune (3 millioner kr) og Østre Toten kommune (1/2 mill kr) pluss en egenfinanisering har ridehuset kommet i stand. Det var tidligere landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum som tok grep og ordnet finansieringen i sin tid. Han var derfor til stede på åpningen i dag sammen med representanter fra embetsverket i Landbruksdepartementet, Norsk Rikstoto, Oppland fylkeskommune og Østre Toten kommune. Det var disse som foretok den offisielle åpningen, mens mannen med ordførerkjedet, fylkesordfører Even Aleksander Hagen, fikk æren av å klippe snoren inne i ridehuset.

Et flott stort kunstverk med tittelen "Band of horses" av Sølvi Waterloo Normannsen og Hans Arne Vedlog ble avduket inne i spisesalen før hesteoppvisningen begynte. Deretter entrer dølahestene Furu Svarten og Olstad Blesen med kusk Øystein Bakken ridehallen. De som har bidratt til at ridehuset ble reist klippet snor, før en feiende flott kvadrilje ble vist fram av ridelærerstudentene og hestene som vi bruker i utdanningen. Travtrenerstudentene viste fram kaldblods-og varmblodstravere både for sulky og i monté før representanter for de tre nasjonale hesterasene vise sin allsidighet. Dølahesten Liagubben/Elisabeth Nøkleby viste dressur, nordlandshesten/lyngshesten Bjørke Burre/Jenny Gulbrandsen viste maratonkjøring mens fjordhestene Veslelisa og Nybråtens Skumring/ Espen Mørch Andersen viste seg fram i stasvogn og bunad.

Svært hyggelig var det også å oppleve at så mange hadde tatt turen til Starum denne ettermiddagen, slik at vi fikk dele gleden ved å vise fram ridehuset og de stilige ekvipasjene som tok huset i bruk. Og etterpå var det kaker til alle!

Mange flere bilder finner du på våre Facebooksider.

Her kan du se NRK Østnytt sitt tv-innslag fra åpningen

Kvadrilje

Camilla Garmann, økonomidirektør i Norsk Rikstoto

Avduking av bilde

Vakre Liagubben , årets dølahest 2015

Trygve Slagsvold Vedum