Norsk Hestesenter kjøper HMS-senteret

Norsk Hestesenter underskrev i går en kjøpekontrakt som mer enn dobler overnattingskapasiteten.

Direktør Vegard Thune ved NHS er glad over å ha halt i land handelen av HMS-senteret (i bakgrunnen) på Starum. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  24.12.2016

Det har i lengre tid vært utfordrende å tilby nok overnatting for studenter, kursdeltakere, utstillere og gjester som besøker Norsk Hestesenter. Et nytt ridehus, ny kantine og flere stallplasser har kommet på plass i 2016. Med overtagelsen av HMS-sentret som har til sammen 30 rom begynner Norsk Hestesenter å bli et komplett anlegg. I framtida vil det bli et mer attraktivt anlegg for heste-Norge for både kurs, stevner, konferanser og utstillinger.

Rikholdig hotelldel
HMS-eiendommen ligger i enden av Starum, på nedsiden av travtrenerstallen og gjestestallene. Den består av en hotelldel og et brannøvingsbygg. NHS kjøper kun hotelldelen og området rundt som utgjør 10 mål. I hotelldelen finnes 30 rom-  alle med bad. Bygningen rommer også auditorium for 90 personer, spisesal for 80 personer, resepsjon, leilighet, kontorer, salonger, møterom, undervisningsrom, utstillingsrom, garderober, svømmebasseng og bastu.

Et unikt hesteanlegg
HMS-senteret eies av Gundersen-gruppen, og har det siste året vært leid ut som transittmottak for mindreårige asylmottakere. Planen er at våre fagskolestudenter flytter inn på sentret, noe som frigjør internatets 48 sengeplasser. I skoleferien, dvs i  juni og juli, vil HMS-sentret være disponibelt for andre aktiviteter
- Med denne investeringen kan vi tilby et unikt hesteanlegg, og vi er glade for å kunne formidle dette til hele heste-Norge. Vi har fram til nå bare kunnet tilby endagsarrangementer. De som har ønsket å ha større stevner og utstillinger har vi måttet avvise på grunn av manglende overnattingskapasitet. Nå er det heldigvis historie, sier direktør Vegard Thune på NHS.