Har travsport og ryttersport noe å lære hverandre?

På Norsk Hestesenter lever ryttersporten og travsporten side om side. Det gir ny kunnskap, blogginnlegg og kursideer.

BBS Sugarlight- en av Europas beste travere. RidelærerIII Renate Aaseng har i lang tid gitt vallaken rideleksjoner. I juni kan du bli med på dagskurs med Renate. Foto: Lene Bjølgerud
Skrevet av Kari Hustad,  16.02.2016

Ridelærer og travtrenerutdanningen er to ganske så ulike utdanninger. Men ryttersporten og travsporten har flere ting til felles. En av dem er å trene fram en hest i balanse. Det har fått ridelærerstudent Astrid Marie Årdal til å fundere litt på hva de to sportsgreinene kan gi hverandre av kunnskap for å hjelpe både ridehester, ryttere, travere og kusker. Kan det tenkes at ryttere på et visst nivå har noe å tilføre traveren- og at travsportens treningsmetoder har noe å tilføre ridehesten?
Astrid Marie har blogget om dette temaet på hest.no.

Vi på NHS tilbyr et kurs innen samme tema i juni i år på Bjerke travbane i Oslo. Her vil Renate Aaseng, som er ridelærerIII-utdannet fra Starum, vise hvordan man som rytter kan jobbe med å få traveren mer smidig og myk. Her er man velkommen med egen hest! Renate har hatt stor suksess med å ri jevnlig på supertraveren BBS Sugarlight som ifjor kjørte inn 4,5 millioner kroner på norske og utenlandske travbaner.
Les mer om ridekurset for travere på Bjerke på side 24 i vår kurskatalog

Husk at det er nye muligheter for å starte på ridelærer og travtrenerutdanningen vår i august. Søknadfsfrist for begge fagskoleutdanningene er 15.april. Les mer her:

Ridelærerutdanning

Travtrenerutdanning