Oppdretterseminaret: "Eksteriøret endres hele tida"

Hvilke utviklingstrekk får vi  hos traverne når vi avler på prestasjon? Hva har skjedd med eksteriøret på varmblodstraveren fra Bulwark til våre dagers Muscle Hill? På Oppdretterseminaret siste helg i februar får du svaret.

Foredragsholder Staffan Philipsson har blant annet laget illustrasjonene til NHS sin eksteriørbrosjyre.
Skrevet av Kari Hustad,  11.02.2016

Svenske Staffan Philipsson er en av dem som nå forbereder innlegget sitt for alle som kommer på Oppdretterseminaret 26.-28.februar. Staffan er selv en meget erfaren oppdretter, og slår fast at den svenske gjennomsnittstraveren har blitt et sekund raskere hvert år de siste 25 åra.  Hva har skjedd- og i hvilken retning har eksteriøret endret seg?

Blodmessig er vi på vei mot en mer homogen travhest. Den økende innavlsgraden peker på det, noe som påvirker det meste fra prestasjon, aksjon, eksteriør med mer. Men er det bra eller illevarslende? For genetisk bredde blant hestene vi avler på har jo ifølge gentikerne stor betydning for å få fram de nye, eminente kombinasjonenen som løfter både avl og sport. Er vi på vei til å miste dette, spør Staffan Philipsson, medlem i avlsrådet hos Svensk Travsport og illustratør for en rekke hestefaglig bøker.

Fristen for å melde seg på Oppdretterseminaret går ut i morgen - fredag 12.februar. Meld deg på nå!

Les mer om alt som skjer på hotell Olavsgaard 26.-28.februar.