Dagskurs i Oslo: Ridekurs for travere

Lørdag 18.juni blir det innføringskurs på Bjerke dyrehospital med et spennende tema: Ridetrening av travere.

Renate Aaseng har ridentrent BBS Sugarlight i lang tid.På dette kurset lærer hun bort hvordan du kan ridetrene din traver. Foto: Line Bjølgerud
Skrevet av Kari Hustad,  07.06.2016

På dette dagskurset kan du ha med din egen travhest. Her får du gode tips til hvordan du kan skape en mykere og smidigere travhest gjennom løsgjørende og styrkende rideøvelser. En ekvipasje som har hatt suksess med akkurat det er BBS Sugarlight og Renate Aaseng (bildet) som er ridelærerIII-utdannet fra Starum. Hun har ridd regelmessig på vallaken siden vinteren 2013.

Renate er også kursleder denne dagen der vi møtes på Bjerke Dyrehospital. Hun vil gjennomgå hvilken type sal som er egnet, og hun vil vise hvordan du selv kan jobbe med traveren for å få hesten mer smidig.

Kurset foregår både inne og utendørs, slik at kursdeltakerne får prøve seg i praksis under kyndig veiledning. På Bjerke Dyrehospital får deltakerne også en gjennomgang av en veterinær som forteller hvilke typiske skader som kan oppstå hos travere som feilbelaster muskelgrupper eller som blir for ensidig trent. Veterinæren forklarer hva som kan gjøres når skaden har oppstått, og hva som kan gjøres for å hindre at slike belastningsskader oppstår.
Travere som deltar på kurset må være ridd på fra før, og deltakerne må selv ha med nødvendig utstyr for hest og rytter. Hestene får låne dagboks på klinikken.

Dato: 18.juni
Sted: Bjerke dyrehospital/travbane

Pris: Kr 1300 som inkluderer lunsj og kaffe.

Påmeldingsfrist:snarest
Her kan du melde deg på kurset