Ridelærerne i internasjonal konkurranse

10 skoler fra 9 land som utdanner ridelærere konkurrerer for øyeblikket om heder og ære i Tyskland. Fra NHS stiller to studenter med lærere. En av dem har nå kommet til semifianlen. 

Stefan Barackov og Linn Merete Brandal representerer NHS under EEN-konkurransen i Warendorf. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad ,  27.05.2016

Equestrian Educational Network (EEN) er en europeisk nettverksorganisasjon der skoler som utdanner ridelærere fra hele verdensdelen er medlemmer. I flere år ha EEN arrangert en konkurranse mellom skolene, og i år foregår den i Warendorf i Tyskland. Over flere dager skal 7 lag som består av 3 studenter og 2 lærere fra hvert av de 9 landene konkurrere mot hverandre i ulike disipliner. Alle på laget har ridd et dressurprogram og en sprangbane hver. Den beste rytteren sammenlagt fra hvert lag går viderer til semifinale. I tillegg skal lagene holde et to minutters foredrag- på engelsk selvsagt- om et gitt tema. Hestene brli trukket ut gjennom loddtrekning, så spenningen er til å ta og føle på underveis.

For første gang har NHS en representant i den individuelle seminalen, nemlig ridelærerII-student Linn Merete Brandal. Hvordan det går får vi rapporter om etterhvert- inntil videre krysser vi fingrene for Starum!  NHS står forøvrig som arrangør av EEN-konkurransen i 2017.