Stadig nye bøker i vårt bibliotek

Visste du at NHS har et helt unikt bibliotek som du kan låne bøker fra- uansett hvor i landet du bor? Biblioteket fylles stadig opp av nye godbiter.

Moni Maker- verdens beste travhoppe- døde nylig. Henne kan du lese om i boka "Standardbred Old Friends" som er til låns hos oss.
Skrevet av Kari Hustad,  03.05.2016

For noen uker fikk NHS en bokgave i posten fra USA. Den var sendt av Mona Hagen som arbeider som oppasser i USA. Mona hadde lest om det nye bibliteket vårt, og mente at hestebiblioteket på Starum burde ha et eksemplar av ei bok som har blitt svært polulær i travsportskretser i USA. Den heter "Standardbred Old Friends" og er skrevet av Ellen Harvey. Vi er veldig glad for at Mona sendte oss denne boka.  Standardbred Old Friends

Denne boka ble plutselig aktuell i dag da det ble kjent at verdens beste traverhoppe, Moni Maker, døde i kolikk på fredag. Moni Maker ble 21 år, og hun travet inn 21 millioner dollar i sin fantastiske karriere. Moni Maker er en av hestene som blir presentert i denne boka som tar for seg hvordan det har gått med trav (og pacer)stjernene etter at de har lagt løpsskoene på hylla. Her kan du lese om mange kjente navn slik som Victory Tilly, Mack Lobell, Giant Vioctory, Tap In, Sir Taurus og Winky's Gill, for å nevne noen. Boka er også forsynt med vakre bilder- noen av hestene er både salrygget og langhåret, men de har det til felles at de er tatt godt vare på- selv om de ikke lengre er i medienes søkelys.

Vi du låne bøker i vårt bibliotek? Da er det bare å gå inn og kikke på vårt utvalg innenfor rekke raser, sportsgrener og hesteaktiviteter her.