Hovpleiekurs 12.-13-mars- bli med!

Om kort tid arrangeres årets første hovpleiekurs, og vi har noen plasser ledige. Kurset går over ei helg, og er beregnet på hesteeiere.

Praktisk trening på dødbein i Starumsmia. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  02.03.2016

12.- 13 mars inviterer vi til hovpleiekurs p\å Starum. Det er fortsatt mulig å melde seg på da vi har noen plasser ledig.
Å kjenne hesten hov er avgjørende for alle hestern uansett bruk. Nå kan du lære seg grunnleggende hovpleie i løpet av ei helg på Satrum. Hovslager på NHS, Morten Brændholen, inviterter hesteeiere for å vise hvordan hoven fungerer. Her blir det både praksis og teori, og kurset er beregnet på deg som har lite kunnskap på området fra før. Tema vi er innom er hovens anatomi, beinstillinger, hovsykdommer, mønstring, hovens miljø, diverse skotyper, såler etc. Du får også lære deg å feste ei sko i "nødens stund" slik at hesten kan brukes til hovslageren kommer.
Med dette kurset vil du forstå bedre hvordan hovslageren arbeider med hesten din, og du vil vite mer om hva du kan gjøre selv for å holde hove frisk og sunn.  
Til høsten vil et tilsvarende kurs bli holdt på NHS 8.-9.oktober, og på Nord-Norsk Hestesenter 10.-11.september.
Pris:
På NHS: Kr 2950 som inkluderer undervisning, mat og overnatting
Du kan overnatte fra fredag til lørdag uten tillegg i prisen.På NNHS: Kr 1650 som inkluderer undersining. NNHS kan formidle overnatting

Meld deg på hovpleiekurs her!