Travtrenerutdanning: Søknadsfrist 15.april

I august starter et nytt kull med travtrenerstudenter på Starum. Er du blant dem?

Artikkelbilde

Travtrenerutdanningen varer i 42 uker- dvs et høstsemenster og et vårsemester.

Dersom du ønsker å ha travsport som yrke er dette utdanningen for deg. For å kunne søke Det Norske Travselskap om profesjonell travtrenerlisens er det krav om bestått eksamen fra travtrenerutdanningen på NHS. Fra 2014 ble utdanningen utvidet fra 21 til 42 uker for å gi plass til en 6 ukers praksisperiode ved en proffstall i Norge eller i utlandet.

Hvem kan søke?
En travtrener må være ekte interessert i arbeid med travhester.
Yrket omfatter mye kontakt med hesteeiere, kolleger, massemedier, organisasjoner og myndigheter, og det er derfor nødvendig med en utadvendt og markedsrettet holdning.
Travtreneren må ha gode kunnskaper om hester og hestehold, og være i stand til å vurdere hver enkelt hests utviklingsmuligheter. Som arbeidsleder må travtreneren kunne veilede og samarbeide med stallansatte, lærlinger og medhjelpere.
Les mer om opptakskrav.

Dette lærer du:
NHS legger vekt på å skape ansvarlige travtrenere som jobber ut fra hestefaglige, økonomiske, etiske og sikkerhetsmessig anerkjente metoder. Sentrale tema er drift av en profesjonell stall med praktisk og teoretisk undervisning innen stell, fôring, ulike treningsmetoder og innkjøring av unghester. Hestens fysiologi og helse er andre sentrale tema i utdanningen, likeså travsportens organisasjoner og DNTs regelverk, markedsføring, kundebehandling og kommunikasjon.

På Starum lever du i et spennende hestemiljø døgnet rundt. Travtrenerstudentene bor på internatet ved NHS. Utdanningen er en NOKUT- godkjent fagskoleutdanning. Studentene har dermed rett til lån og stipend i Lånekassen.

Travtrenerutdanningen

HER FINNER DU FLERE DETALJER OM TRAVTRENERUTDANNINGEN OG SØKNADSSKJEMA