Rikstotosjefen på besøk

Norsk Rikstoto (NR) bidrar årlig med mange millioner til drift av Norsk Hestesenter. Og med et nytt ridehus der NR bidro med 9 millioner er det naturlig at spillselskapet også har et eget hinder. Ridehuset ble innviet i vår, og nå er også Rikstoto-hinderet innviet. 

June T.Johansen og Zigeunerin var en samstemt ekvipasje over Rikstoto-hinderet, synes NR-direktør Harald Dørum. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  17.11.2016

Rikstotodirektør Harald Dørum tok nylig turen til Starum for å ta en titt på en sprangridningstime der det nye hinderet var flittig i bruk. Ridelærer II-studentene gjennomførte en uhøytidelig konkurranse på slutten av timen, og der var det June T.Johansen og Zigeunerin som red best gjennom banen. Capri og Astrid M.Aardal tester Rikstoto-hinderet
Dialog mellom spill og sport
Etter at Rikstoto-hinderet var tatt "offisielt" i bruk var det tid for et foredrag i kantina for studenter og ansatte der Dørum fortalte om situasjonen for spillselskapet Norsk Rikstoto, og hvordan spill på hest kommer hestesporten til nytte- blant annet gjennom de årlige overføringene til Norsk Hesetsenter via Landbruks-og Matdepartementet. Flere spørsmål dukket opp underveis, og førte til en god dialog mellom spilldirektøren og framtidas yrkesutøvere innen hestesporten.

 

Fast seanse på Starum med Rikstoto
Etter dette møtet på Starum har NHS og NR blitt enige om å legge inn faste treff mellom nyankomne studenter og en representant fra Norsk Rikstoto- for på sikre at alle som tar utdanning på Starum får med seg hvordan hestesporten og spill på hest er tett knyttet til hverandre.
Foredrag med Rikstoto-direktør Harald Dørum i kantina på NHS