OL-vinner på Starum

På en helt vanlig mandag fikk ridelærerstudentene celebert besøk da gullmedaljevinner under Paralympics i Rio, Ann-Cathrin Lübbe, tok over dressurundervisingen i dag.

En spennende dag for ridelærerstudentene da Ann-Cathrin Lübbe underviste i ridehuset. I salen f v: Gjertrud Ø.Hienerwadel, Hanne Bryhn og Elise M.S.Pettersen. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  31.10.2016

Fra morgenen av startet Ann-Cathrin med teori i klasserommet. Her presenterte hun som har vært en del av landslaget i dressur i snart 20 år og som har tatt tilsammen 8 medaljer i Parlympics seg selv. Hun imponerte nok mange ved å vise fram kravene hun stiller til sitt eget arbeid som rytter, og hun gjennomgikk sitt eget nivå og potensial i forhold til de krav som stilles til henne i den idretten hun utøver. I tillegg til å snakke om taktikk, psykiske egenskaper og sosiale egenskaper gjennomgikk hun også ulike prinsipper i dressur der målet er å utvikle hesten til en tilfreds atlet gjennom harmonisk skolering.

Ann Cathrin fikk mye medieoppmerksomhet da hun tok individuelt gull i Rio i september sammen med Porsborggårdens Donatello. Det mange kanskje ikke er klar over, er at Ann-Cathrin også er utdannet lærer fra sitt opprinnelige hjemsted Hamar. I dag er hun bosatt i Danmark, men NHS var så heldig å få henne på besøk en hel dag. Og dagen ble godt utnyttet, for etter noen timer med teori var det opp i salen for alle ridelærerstudenter. Øving og øving må til - også for en som har stått på pallen i en olympiade.Det ble en inspirerende dag for ridelærerstudentene- en grå og regnfull dag i oktober.